IndexIndex  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  GebruikerslijstGebruikerslijst  GebruikersgroepenGebruikersgroepen  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 [12+] Pure Death

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Severus Snape

avatar

Aantal berichten : 458
Registratie : 13-05-11
Leeftijd : 20

BerichtOnderwerp: [12+] Pure Death   zo jul 15 2012, 12:34

Pure Death


Voorwoord:

'Pure Death' gaat een bloederig verhaal worden, waarin personages worden vermoord.
Sommige van deze personen ken je misschien wel heel goed uit de Harry Potter reeks en
andere zijn weer minder bekend. Ik ben er achter gekomen dat ik het heerlijk vind om te schrijven over
moorden en misdaden. In dit verhaal worden steeds weer mensen vermoord op een magische wijzen!
Ik hoop dat ik een aantal leuke lezers krijg die misschien wat dingen ontdekken en zo achter de
moordenaar(es) komen. Wanneer - en misschien wel tijdens - dit verhaal afgelopen is ga ik weer opzoek
naar een rede voor magische moorden, en ik kan jullie vertellen dat dat een zeer lastige taak is.


De moordenaar(es) in het verhaal is:
  • Een bestaand personage
  • Misschien niet heel bekend
  • Ze is de vrouw die Sirius Zwarts vast houd, misschien kennen ze elkaar?


Nog maals plezier en succes tijdens het ontrafelen van deze moorden.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://on-zweinstein.actieforum.com
Severus Snape

avatar

Aantal berichten : 458
Registratie : 13-05-11
Leeftijd : 20

BerichtOnderwerp: Re: [12+] Pure Death   ma jul 16 2012, 10:20

Hoofdstuk 1
Goudbruine pagina’s

De man, waarvan zijn haren lang en wild waren, werd wakker in de cilinder vormige kasteelkamer. Deze ruimte deed hem af en toe wel denken aan de nog pijnlijkere en eenzamere nachten van Azkaban; daar wou hij nooit meer van zijn leven belanden. Het enige dat hier beter was, was het feit dat er geen demontors rond zwierven. Wel was hier een wrede, gekke en ook nog eens doorgedraaide oude dame die niets liever deed dan hem pijn te doen. Het vage licht dat er was kwam van boven waar een klein gat zat in de stenen. Het bracht
niet alleen licht mee, maar ook kou, regen en tocht.
Toen hij in het oranje licht van de zon keek dacht hij aan de personen die om hem gaven. Zijn familie behoorde niet tot deze groep. Iedereen dacht dat hij dood was, maar in tegendeel. Hij zat hier weg te rotten in
een hok. Het deed pijn om te weten dat zijn vrienden hem waarschijnlijk
vergeten waren en dat hij geen contact of weet had van zijn wereld. Waarom kon hij niet voor één keer weer de goudbruine pagina’s van de Profeet in zijn handen nemen? En dan de artikelen van Rita Pulpers lezen en zichzelf daarna woedend maken over de nonsens die ze keer op keer schreef over Albus, Harry en ieder goed mens dat deze wereld maar kende. Zijn blik gleed over de naam die hij met veel moeite in de stenen muur had gekrast; ook al stonden er maar vijf letters ze
betekende veel voor hem. 'Harry,' stond er. Als hij aan deze jongen, zijn peetzoon, dacht moest hij ongetwijfeld denken aan de twee beste vrienden die hij gekend had: James en Lilly Potter.
Had hij maar zulke ouders gehad, die om hun zoon gaven en zelf hun leven voor hem zouden geven, maar zijn vader en moeder hadden nooit naar hem omgekeken en haatten hun zoon zelfs. Hoe zielig dit ook mocht klinken, zijn lippen maakten een krullende beweging; hij lachte. Terwijl hij de verscheurde, oude deken op zijn bed - wat eigenlijk meer een houten plank was - recht trok hoorde hij het slot van zijn kamer kraken.
Met een pijnlijk en uitgehongerd gezicht keek hij naar de rode strepen, waarop bloed was gestold op de zijkant van zijn buik. Het was weer zover, die vaag bekende vrouw zou hem waar pijn doen en hem midden in zijn gezicht uitlachen.
Waarom?


Hoe hoog konden stapels met papier, documenten en ander
vervelend werk zich opstapelen? In het rommelige kantoor van Harry Potter verschenen weer een aantal mappen en brieven. Het zwarte haar van Harry stak nog net boven de stapel uit en af en toe ook zijn rode hoofd als hij even moest opstaan. Vanavond had hij een etentje bij de familie Wemel. Dit zorgde voor veel stress, want Harry had het behoorlijk druk, maar hij had het beloofd aan Ron en Hermelien en hij had het al vaak genoeg uitgesteld. Op het Ministerie was het de laatste tijd vrij druk. Dit kwam vooral door de moord op de Dreuzel-vriend Bas Ellmun.
Deze moord riep argwaan op bij vele heksen, tovenaars en zelfs Dreuzels, waar Bas vrij bekend bij was.
‘Nog één uur, één uur! Meneer Potter nog één uur!’ gilde het horloge
onverwachts dat aan het rechterarm van Harry zat. Hij zuchte.
Terwijl hij een grote envelop pakte van de stapel kwam het hoofd van mevrouw Lance, zijn secretaresse, achter de deur vandaan.
‘Meneer, het is half vijf. Ik kan gaan, toch?’ zei ze met een vriendelijke
stem. Harry knikte kort naar haar en mompelde nog wat en pakte al snel de envelop weer vast. Hij las de naam van Lucius Malfidus met een spottende manier, hij had deze man nooit aardig gevonden en vond zijn straf ook vrij mild. Een kleine drie jaar Azkaban, hij kon zich natuurlijk goed voorstellen hoe erg dit was maar Lucius was wel de rechterhand van Voldemort geweest! Het zou hem in ieder geval niets goed gedaan hebben. Daarentegen hadden zijn zoon en vrouw maar een half jaar een huisverbod en een kleine boete gehad en dat omdat Harry hen moest verdedigen, vanwege het feit dat zij zijn leven hadden gered (zo noemde de advocaat van Draco en Narcissa het). Toen zijn horloge weer als een gek begon te gillen dat hij nog maar een half uur had, vertrok Harry naar zijn eigen woning. Toen hij bij Grimboudplein 12 aankwam, was deze verlaten. Ginny was schijnbaar al naar het Nest vertrokken.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://on-zweinstein.actieforum.com
Bella Calantha

avatar

Aantal berichten : 215
Registratie : 03-07-11
Leeftijd : 23

BerichtOnderwerp: Re: [12+] Pure Death   ma jul 16 2012, 10:41

Mijnhemel. Zeer mooi geschreven. Die moordgenres, mag ik haar wurgen?! Niks op aan te merken, ben benieuwd naar de rest!
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Severus Snape

avatar

Aantal berichten : 458
Registratie : 13-05-11
Leeftijd : 20

BerichtOnderwerp: Re: [12+] Pure Death   za aug 04 2012, 12:29

@Bella: Haha, je mag haar zeker wurgen. Vooral wat ze deze keer gaat doen, maar ik denk als je hoofdstuk 3 hebt gelezen je helemaal gek word (Ik vind het volgende hoofdstuk heel zielig). Dankje voor het commetaar.

Het duel

Een in het zwart geklede dame, waarvan het gezicht niet
zichtbaar was, verscheen in een van de donkere hoekjes van Zweinsveld. Haastig, maar vastbesloten was ze op weg naar de plek waar ze moest zijn. Al vanaf het moment dat ze ging Verdwijnselen keek ze er al tegenop om een kruising van een mens en een Kobold te ontmoeten. Gelukkig had zij zelf nooit les gehad van dat gedrocht. Toen ze haar gewaad wat beter om haar heen sloeg zag ze de halve roos in haar gewaad steken. Dit maakte haar afschuw voor de mens-kobold al stukken beter. Na even gewandeld te hebben kwam ze aan bij de gesloten poort van Zweinstein. Zowel links als rechts zat een bewegend zwijn. Ze hief haar stok op en richte deze op de poort. ‘Bombarda!’ klonk het uit haar mond. Na een luide knal, rook en wat verbrokkelende stenen was de poort die zojuist de weg voor haar versperde verdwenen. De vrouw wist dat ze nu snel te werk moest gaan voordat een van de professoren het door zou hebben dat er iemand over het
terrein van Zweinstein sloop. Het was nu een kwestie van tijd. Sluipend door de schaduw, modder en het natte gras was ze eindelijk in de school waar ze een einde zou gaan maken aan het gedrocht dat er liep. In Zweinstein was het haast open spel; er liepen geen leerlingen, leerkrachten en er dwaalde zelfs geen één geest rond.
Vastberaden stapte ze naar de grote trappen die zachtjes bewogen in het weinige licht dat er nog brande in het kasteel. Eindelijk stond ze dan voor de deur waarachter het afdelingshoofd van Ravenklauw zich misschien bevond. Ook wel de man die ze nodig had. Voor de tweede keer hief ze haar stok op deze avond. ‘Alohomora.’ Nog geen seconde later vloog de deur open. De kamer van professor
Banning was verlicht, maar verlaten. De vrouw wist wat haar te doen stond.


‘Harry, mijn jongen,’ zei Arthur terwijl hij hem een
stevige handdruk gaf,‘Hoe is het op het Schouwershoofdkwartier?’
Harry knikte eerst vriendelijk naar de familie Wemel en zei toen: ‘Je zult natuurlijk wel van Bas Ellmun gehoord
hebben?’
Al was het meer een feit dat een vraag. De Schouwers probeerden iedereen te laten geloven dat het een stom ongeluk was, maar de Profeet had al vol gestaan met nadrukkelijke feiten die helaas klopten. Bas Ellmun,
Dreuzelvriend en Modderbloedje, was vermoord en de dader was onvindbaar. De enige aanwijzing die ze hadden in deze zaak was een halve roos.
Artur Wemel knikte en nam Harry mee naar de tafel waar hij vriendelijk begroet werd door iedereen. Molly, die nog in de keuken bezig was geweest, kwam aanlopen en drukte haar hele boezem tegen hem aan.
‘Harry, liefje!’
Terwijl ze gezellig de overheerlijke aardappelschotel met kip naar binnen werkten hadden Arthur, Harry, Ron en Percy het over de meest besproken dood van de laatste weken. Alle vier hadden ze andere gedachten en ideeën erover. Ginny en Hermelien zaten giechelend aan de andere kant van de tafel. Na het etentje Verdwijnselde Harry samen met Ginny naar hun eigen huis. Het voelde alsof hij haar al maanden niet had gezien dus werd dit een heerlijk avond. Waarschijnlijk had zijn vriendin er ook zo over gedacht, want ze kwam met een fles champagne
naar Harry en kroop onder zijn armen.

Met een mok die nog half gevuld was met Boterbier liep
Filius naar zijn lokaal. Hij was enorm verbaasd toen hij merkte dat de deur niet meer op slot was. Met zijn kleine benen slofte hij naar het bureau. Hij neuriede een liedje van de Witte Wieven.
Uit een donker hok stapte plots een in het zwart gekleed persoon naar voren.
‘Wie bent u? Wat doet u hier?’, riep Fillius tot zijn schrik, ‘U hoort hier niet te zijn!’
Maar de woorden hadden geen impact op de vrouw en zij haalde dan ook een toverstok onder haar gewaad uit.
‘Ik walg van je, vieze kobold!’ spuwde ze naar het gezicht van Filius die alert had gereageerd en ook zijn stok trok.
‘Ik ben geen kobold, ik ben misschien klein van aard, dat is alles!’ zei hij nu vreselijk boos. Een rode lichtstraal schoot uit de stok van de vrouw; de kleine man wist hier goed op te reageren en sprong opzij en liet een kast achter haar omvallen. Maar ook zij was bedreven in duelleren.
‘Wingardium Leviosa!’, sprak ze tegen de kast die vervolgens in de richting van Filius werd gesmeten. De punt van de kast raakte hem hard tegen zijn been die vervolgens hard begon te bloeden.
‘Jij vieze heks! Avis!’ riep hij boos. Een stuk of twintig kwetterende vogels vlogen met scherpe snavels naar de vrouw. Snel en behendig toverde ze een schild voor haar en de vogels werden afgeketst.
‘Incendio!’, riep ze terwijl ze de beweging van een vlam maakte met haar toverstok. Gelijk kwam er een lange straal vuur uit haar stok dat Filius omringde.
‘Professor Banning, wat doe je?’ riep de bezorgde stem van Anderling die vreemde geluiden had vernomen. Net toen ze voor de open deur stond kwam er een
gil uit haar mond. De vrouw wende zich naar haar en liet de deur dichtklappen.
‘Expeliarmus’ riep de vrouw, waarna de stok van Filius wegvloog. Hij was nu omringd door het vuur dat steeds
dichterbij kwam en was onbewapend.
‘Het is gedaan met je! GEDAAN!’, schreeuwde ze al volle borst terwijl ze keek naar het de kleine man die bezig was met zijn brandende gewaad uit te
trekken.

Professor Anderling beukte hard tegen de deur en had al
een aantal spreuken geprobeerd.
‘Ga nou open.. Open nou!’, schreeuwde ze terwijl de tranen in haar ogen stonden. Langzamerhand kwamen er een aantal andere leerkrachten en zelfs leerlingen van Ravenklauw.
‘OPEN’ bulderde ze huilend en toen plots gleed de deur geluidloos open. Professor Anderling rende snikkend naar binnen. Toen ze de vlammen zagen, snelden Marcel en Pomona zich naar het lokaal toe en blusten het vuur.
Anderling en Pomona liepen huilend terug naar de gang en lieten de leerlingen terug gaan naar hun leerlingenkamer.
‘Marcel, kun jij de Schouwers inlichten.. Ik g-ga even frisse lucht halen.’ Sprak ze nog steeds snikkend.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://on-zweinstein.actieforum.com
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: [12+] Pure Death   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
[12+] Pure Death
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
 :: Fan-Work :: Klieder en Vlek-
Ga naar: